Veelgestelde vragen

Grasslook® kunstgrassen worden geleverd op rol en hebben standaard een breedte van 4m of 2m (lengte volgens wens) met uitzondering van Grasslook® Prestige welke ook verkrijgbaar is op 1m en 3m breedte (meerprijs versnijden op 1m en 3m breedte: 3€ incl. btw /m²).

Voor toepassingen breder dan 4m adviseren wij de matten aan elkaar te lijmen (vrijwel naadloos) met behulp van enkelzijdige kleefband of een speciale lijmband gecombineerd met een twee componentenlijm. Je vindt deze materialen bij de kunstgrasaccessoires.

Op al onze kunstgrassen krijgt u 10 jaar garantie en dit zowel wat betreft verkleuring (bijv. door UV straling) als fabricagefouten. I.v.m. gebruik is deze garantie degressief (10% per jaar). Om problemen en gedoe achteraf te vermijden controleren wij bovendien elke m² kunstgras voordat deze bij ons vertrekt.

Om het kunstgras te verankeren in je tuin plaats je om de ± 1m langs de omtrek een verankeringspaaltje (ecopic) in de grond. Andere mogelijkheden om te verankeren (verharde ondergrond) zijn verlijmen aan de ondergrond (op egaal vlakke ondergrond), verzwaren door gewicht op het kunstgras te plaatsen, zoals bloembakken (interessant voor terrassen) of het kunstgras inzanden met gedroogd gekalibreerd kwartszand. Je vindt deze materialen bij de kunstgrasaccessoires.

Grasslook® kunstgrassen vragen geen speciaal onderhoud. Eenmaal geïnstalleerd is er quasi geen omkijken meer naar behalve het verwijderen van eventueel bladeren (kan met een gewone tuinhark, bladzuiger …). Klein organisch afval lost zich op een natuurlijke manier op om dan met de regen weg te spoelen.

Al onze kunstgrassen laten het water 100% door (60 liter / per minuut / per m²). Al het water dat op het gras terecht komt verdwijnt via de perforaties die aan de onderkant van de mat voorzien zijn in de bodem. Eenvoudige regel: indien het water nu vlot weg kan, zal het na de plaatsing van het kunstgras ook vlot weg kunnen.

Op dakterrassen of andere verhardingen volgt het water dezelfde helling als voorheen naar de bestaande afvoer.